Σχετικά με εμάς

AlMA ANIMA σε ελεύθερη μετάφραση από τα λατινικά σημαίνει "η τροφή της ψυχής". 

 

Από το 2010 βρισκόμαστε στον χώρο μας στη Γ. Γεννηματά 76 στη Γλυφάδα, όπου παρέχουμε υπηρεσίες λόγου και ψυχικής υγείας σε παιδιά & ενήλικες. Υποστηρίζουμε το άτομο στο λόγο και την επικοινωνία και συμβάλλουμε στην προσωπική ανάπτυξη και ψυχική εξέλιξή του. 

Εχοντας πολυετή εμπειρία στο χώρο, καλύπτουμε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών διάγνωσης & θεραπείας: 

  • Με λογοθεραπεία, στα πεδία της άρθρωσης, του λόγου, της φωνής, της επικοινωνίας και της κοινωνικοποίησης

  • Στην ψυχική υγεία, τη διάγνωση και την υποστήριξη με ατομική ψυχοθεραπεία, θεραπεία ζεύγους, συμβουλευτική, οικογενειακή θεραπεία. 

 

 

 

 

 

Λογοθεραπεία    

Η Άντζελα Καραντώνη είναι Λογοθεραπεύτρια, με πρώτο πτυχίο στη Λογοθεραπεία (Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών) και μεταπτυχιακές σπουδές με τίτλο «Γλωσσικές και Επικοινωνιακές Διαταραχές σε Παιδιά» (The University of Sheffield, UK). Είναι δίγλωσση, με μητρική γλώσσα την αγγλική και την ελληνική. Έχει εκπαιδευτεί στο εργαστήριο του Hanen Center “It Takes Two To Talk” και έχει παρακολουθήσει τον σεμιναριακό κύκλο εποπτειών του Ι. Βογινδρούκα «Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές».  Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών (logopedists.gr).  

Από το 2008 έχει εργαστεί σε ιδρύματα, ιδιωτικούς φορείς ψυχικής υγείας και σε σχολεία. Εργάζεται με παιδιά και εφήβους που παρουσιάζουν διαταραχές επικοινωνίας, λόγου και ομιλίας, και με ενήλικες με νευρολογικές διαταραχές στην επικοινωνία και τον λόγο. Σήμερα εργάζεται στο Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων Καλλιθέας και στο ιδιωτικό της γραφείο στη Γλυφάδα.

Ψυχοθεραπεία- Συμβουλευτική Γονέων

 

Η  Μαρία Καραντώνη είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. Ασχολείται με παιδιά και με ενήλικες.  Έχει ειδικευτεί σε δυο πεδία: στη σχολική ψυχολογία και στην ψυχοθεραπεία.  Στο  πεδίο της σχολικής ψυχολογίας εργάζεται με παιδιά και εφήβους. Κάνει πλήρη μαθησιακή, γνωστική και ψυχολογική αξιολόγηση χορηγώντας έγκυρα τεστ. Ως ψυχοθεραπεύτρια  μέσα από τη συστημική προσέγγιση* υποστηρίζει παιδιά, εφήβους και ενήλικες με ατομική ψυχοθεραπεία, με θεραπεία ζεύγους ή με οικογενειακή θεραπεία, ανάλογα με τις ανάγκες.  

Είναι δίγλωσση, με μητρική γλώσσα την αγγλική και την ελληνική. Έχει κάνει τις σπουδές της στην Ελλάδα και την Αγγλία. Έχει σπουδάσει ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και έχει αποκτήσει Master Σχολικής Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει εκπαιδευτεί στη συστημική θεραπεία-θεραπεία οικογένειας και ζεύγους στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και στο Ελληνικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας (σε συνεργασία με του Αιγινήτειο νοσοκομείο). Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (www.seps.gr) και της European Family Therapy Association (www.efta.com).  

Από το 1998, έχει εργαστεί σε σχολεία καθώς και σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ψυχικής υγείας. Κάνει αξιολογήσεις, υποστηρίζει παιδιά και εφήβους με μαθησιακές και συναισθηματικές δυσκολίες και δυσκολίες στη συμπεριφορά∙ υποστηρίζει τις οικογένειές τους∙ εργάζεται με ζευγάρια αλλά και άτομα σε ατομική ψυχοθεραπεία.   Σήμερα, εργάζεται στο Παιδοψυχιατιρκό Τμήμα του Τζάνειου Νοσοκομείου και  ιδιωτεύει.

(*) H Συστημική Θεραπεία εστιάζει στο συστημικό πλαίσιο και όχι στη μεμονωμένη συμπεριφορά ή το μεμονωμένο άτομο που πιθανά θεωρείται ως προβληματικό. Ο θεραπευτικός διάλογος εστιάζει στη λύση και όχι στο πρόβλημα, ώστε  να διακοπούν οι φαύλοι κύκλοι που δημιουργούν την προβληματική συμπεριφορά. Αναζητούνται, ενθαρρύνονται και ανατροφοδοτούνται θετικοί, υγιείς κύκλοι συμπεριφοράς για το άτομο, την οικογένεια, το ζευγάρι και τα περιβάλλοντα κοινωνικά πλαίσια.